Iedere zak koffie helpt!

Wij zijn van mening dat je elkaar nodig hebt om te groeien. Daarom gaat er per gekochte zak koffie gaat er 50 cent naar één van onderstaande doelen. En het leuke is: je mag zelf kiezen welk doel jij wilt helpen! 

Stichting Tjeko

In veel Afrikaanse landen wordt spelen niet gezien als een mogelijkheid om iets te leren en daardoor zijn kinderen onbekend met het principe ‘spelenderwijs leren’. Zij leven praktisch het leven van een volwassene. Stichting Tjeko wil daar verandering in brengen. Vanuit Uganda biedt Tjeko een plaats aan kinderen waar zij zorgeloos kunnen springen, dansen, lachen en dromen. “Because every child should have a childhood.”

Tjeko_skippy

Tjeko maakt sinds de uitbraak van de Corona pandemie wekelijks een radioprogramma voor kinderen en hun directe omgeving. Dit doen zij omdat de kinderen zeker tot het einde van het jaar (2020) niet meer naar school gaan.  

Om hen een hart onder de riem te steken en hen in deze moeilijke periode aan te moedigen om te blijven spelen en zich creatief te ontwikkelen, is er nu wekelijks op de Ugandese (lokale) radio een kinderprogramma. 

Help mee aan de ontwikkeling en verspreiding van dit radioprogramma!  

Het kinderradioprogramma van Tjeko
72%

Empowering farmers

In de koffie van Café con Historia wordt zoveel mogelijk koffie van de Nicaraguaanse coöperatie APAC verwerkt. Deze regionale coöperatie stimuleert ondernemerschap onder koffieboeren door hen de juiste begeleiding te bieden. Zo zijn de kleinschalige boeren in staat te bouwen aan een duurzame toekomt.

IMG_4069

Met de aankoop van een zak koffie ontvangen boeren een eerlijke prijs voor hun bonen. Ondanks dat, blijft het voor hen een uitdaging om hun bedrijf verder te ontwikkelen. Zo moeten Nicaraguaanse ondernemers bijvoorbeeld 25% rente betalen over leningen, waardoor het lastig en duur is om financiering te krijgen. Door het steunen van dit doel kunnen boeren via de coöperatie geld lenen, krijgen ze steun bij het vernieuwen van hun koffieplantages, leren ze meer over duurzaamheid en gaan ze aan de slag met de verbetering van de kwaliteit en kwantiteit van hun koffiebonen. Met dit doel help jij lokale koffieboeren te empoweren in het verder ontwikkelen van hun bedrijf.

We werken voor dit doel samen met CGK.

Empowering farmers
10%